Best 100+ GK Indian State With Free Exam. Sarkari Jobs, Private Jobs, School Exams, College Exams, Boards Exams, Kids Exams, Railway, UPSC, Navy, Air Force, SSC, TET, Coast Guard, Job Vacancy, GK
| Choose Your Language |
Best 100+ GK Indian State With Free Exam SET:-7
Q1. Which state/UT does the recently G.I. tagged ‘Cumbum Panneer Thratchai’ grapes belong to?
(A) Gujarat
(B) Rajasthan
(C) Tamil Nadu
(D) West Bengal
Answer: Tamil Nadu
Q2. Which state government has renamed Bhavanapadu Port in Srikakulam?
(A) Uttar Pradesh
(B) Himachal Pradesh
(C) Madhya Pradesh
(D) Andhra Pradesh
Answer: Andhra Pradesh
Q3. In which state did the Department of Posts release a special cover on the Mahila Samman Savings Scheme?
(A) Telangana
(B) Odisha
(C) Chhattisgarh
(D) Kerala
Answer: Telangana
Q4. Which state has chosen Ernst & Young as a consultant for the analysis of 50 selected Public Sector Undertakings (PSUs) in the state?
(A) Gujarat
(B) Nagaland
(C) Bihar
(D) Tamil Nadu
Answer: Tamil Nadu
Q5. In which city did Union Minister Dr. Jitendra Singh launch ‘YUVA PORTAL’ to identify potential young Start-Ups?
(A) Jammu
(B) Chennai
(C) New Delhi
(D) Shillong
Answer: New Delhi
Q6. Indian Oil and US-based Lanzajet Inc set up India’s first green aviation fuel production unit in ______.
(A) Punjab
(B) Rajasthan
(C) Karnataka
(D) Haryana
Answer: Haryana
Q7. In which state will the Tribal Affairs Minister Arjun Munda launch the Marketing, Logistics Development for the PTP-NER scheme?
(A) Telangana
(B) Meghalaya
(C) Manipur
(D) Kerala
Answer: Manipur
Q8. Which state’s famous ‘Cumbum Grapes’ received the GI tag?
(A) Telangana
(B) Tamil Nadu
(C) Jammu & Kashmir
(D) West Bengal
Answer: Tamil Nadu
Q9. In which state was the ‘Chief Minister Adivasi Parab Samman Nidhi Yojana’ launched?
(A) Chhattisgarh
(B) Rajasthan
(C) Haryana
(D) Maharashtra
Answer: Chhattisgarh
Q10. Which state’s Chief Minister has the lowest total assets, valued at about ₹15 lakhs?
(A) Sikkim
(B) West Bengal
(C) Nagaland
(D) Odisha
Answer: West Bengal