| Choose Your Language | 
Meghalaya State GK: Prepare with MCQs & Mock Test
Q31. Largest City of Meghalaya ?
(A) Shillong 
(B) Jowal 
(C) Baghmara
(D) Nongstoin
Answer: Shillong
Q32. Which Number of member in the Meghalaya Legislative Assembly is ?
(A) 47
(B) 55 
(C) 60
(D) 65
Answer: 60
Q33. Which is the largest district of Meghalaya ?
(A) East Khasi Hills 
(B) West Garo Hills
(C) Ri Bhoi
(D) West Khasi Hills
Answer: West Khasi Hills
Q34. Which of the following is not an official language of Meghalaya ?
(A) Khasi 
(B) Lepcha
(C) Garo
(D) Jaintia
Answer: Lepcha
Q35. The Balphakram National Park is located at
(A) Ri Bhoi
(B) West Garo Hills 
(C) Garo Hills
(D) South Garo Hills
Answer: Garo Hills
Q36. Total Number of District in Meghalaya ?
(A) 11
(B) 12
(C) 42
(D) None of These
Answer: 12
Q37. How many Divisions are in Meghalaya ?
(A) 1 Division
(B) 4 Divisions
(C) 2 Divisions
(D) 3 Divisions
Answer: 3 Divisions
Q38. Which is the Meghalaya state Tree ?
(A) Hollong
(B) Sacred fig
(C) White teak
(D) Ironwood
Answer: White teak
Q39. On which river is the Khandong Dam built ?
(A) Mahanadi
(B) brahmani
(C) Baitarani
(D) Kopili
Answer: Kopili
Q40. How many Districts are in Meghalaya ?
(A) 10 Districts
(B) 9 Districts
(C) 11 Districts
(D) 12 Districts
Answer: 12 Districts